Consiliul Judeţean Ilfov anunță că a înaintat acţiunea în Contencios Administrativ împotriva Ministerului Fondurilor Europene, prin care solicită plata sumei de 262,15 milioane de euro, contravaloarea finanţării pierdute în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă.

“La cererea Ministerului Fondurilor Europene, ca urmare a propunerilor JASPERS (entitatea Comisiei Europene care are atribuții în evaluarea și pregătirea proiectelor de infrastructură), în această perioadă, specialiștii Consiliului Județean Ilfov au făcut numeroase revizii la proiect. Activitatea Autorității de Management a Ministerului Fondurilor Europene a încălcat însă principiul bunei administrări, din cauză că i-a permis propriului consultant, în speță JASPERS, să aibă o activitate abuzivă, discreționară, întârziind procedurile și făcând imposibilă obținerea finanțării”, se arată în anunțul Consiliului Județean.

Preşedintele Consiliul Judeţean, Marian Petrache, consideră că “cetăţenii judeţului Ilfov au fost privaţi de un drept pe care statul român şi l-a asumat odată cu aderarea la Uniunea Europeană”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday