Consilierul prezidențial Elena-Simina Tănăsescu a demisionat, după ce judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a acuzat presiuni asupra sa, după ce Tănăsescu l-ar fi chemat în biroul său de la Facultatea de Drept și i-a spus că există e cerere a unui cetățean pentru ca președintele României să semneze un decret pentru revocarea lui de la CCR.

„Demisia consilierului prezidențial Elena-Simina Tănăsescu
În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial.

Departamentul Comunicare Publică”, se arată în comunicatul de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday