“Suntem foarte aproape de a pierde eficiența micro-electronicelor de ultimă generație, care ne alimentează companiile și armata”, a spus Eric Schmidt, fostul director executiv al Google. 

Bob Work, fost deputat al Apărării, a spus că dependența de Taiwan reprezintă un pericol din cauza amenințării Chinei, care vede Taiwanul ca pe o provincie renegată. “Suntem la câțiva kilometri depărtare de a trece de la două generații în față, la două generații în urmă. Dacă Taiwanul ar fi absorbit de China … chiar ar fi o problemă competitivă pentru noi”, a susținut Work.  

Casa Albă a început săptămâna trecută o revizuire a furnizorilor de semiconductori, proiect pe care și Donald Trump îl începuse, existând propuneri de a construi o companie Taiwaneză în Arizona. Raportul de 756 de pagini a detaliat că SUA și consumatorii acesteia se află într-un “moment strategic de vulnerabilitate”, în timp ce China investește în tehnologii avansate. 

Comisia a spus că superioritatea militară a SUA este amenințată de tehnologiile Chinei, prin care deja “antrenează algoritmi de inteligență artificială în jocuri militare create pentru scenarii din lumea reală”. S-a mai precizat că Guvernul American trebuie să crească dramatic investițiile în cercetarea inteligenței artificiale și a recomandat să fie creat un “Consiliu al Competiției Tehnologice”, la fel ca în cazul Consiliului pentru Securitate Națională de după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

De asemeni, ar trebui să fie încurajată dezvoltarea specialiștilor, al căror număr nu a crescut în ultimele trei decenii. 

Sursă : Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday