Ministrul adjunct al Apărării de la Baku a precizat că printre cei șapte soldați decedați marți se regăsesc și un general-maior și un colonel. Totodată, un maior și un căpitan armean au murit în confruntări. Cele mai recente confruntări militare au început sâmbătă, iar cele două țări se acuză reciproc de încălcarea armistițiul de încetare a focului..

Ambele țări au făcut parte din Uniunea Sovietică până la prăbușirea ei în anii ‘90 și își dispută regiunea Nagorno-Karabakh, care este recunoscută internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar este controlată de etnici armeni. Cele mai recente confruntări au avut loc în jurul regiunii Tavush din nord-estul Armeniei, la aproximativ 300 km de enclavă.

Comunitatea internațională este îngrijorată de confruntările dintre Armenia și Azerbaijan, în parte din cauza amenințării la instabilitate în Caucazul de Sud, o regiune care servește drept coridor pentru conductele care transportă petrol și gaz pe piețele mondiale. Rusia a somat cele două țări să înceteze schimbul de focuri și și-a arătat disponibilitate de a media conflictul.

Surse: Reuters, BBC.