Sectorul producției are o prognoză mai optimistă, estimând că va reveni în parametri optimi în aproximativ zece luni, potrivit unui studiu făcut de IFO Institute.

„Pentru multe companii, drumul către normalitate este încă unul lung. Chiar dacă toate restricțiile publice vor fi ridicate, companiile vor lupta cu consecințele”, a declarat cercetătorul IFO Klaus Wohlrabe. 

Artele și activitățile de divertisment au fost afectate în mod special de pandemie, potrivit studiului, revenirea la normal fiind așteptată aici abia după 17,5 luni. Industria cinematografică și cinematografele se așteaptă la 16,7 luni, hotelurile la 16 luni și agențiile de turism la 14,6 luni. 

În schimb, serviciile de securitate se așteaptă ca activitatea normală să se reia după numai 3,8 luni. Analiștii sunt optimiști și în ceea ce privește sectorul manufacturier, estimând o perioadă de revenire de cel mult zece luni. Totodată, anticipează o perioadă de revenire de 11,7 luni pentru sectorul serviciilor. 

În industrie, producătorii de textile sunt deosebit de pesimiști, așteptând revenirea la normal în 14,5 luni. În inginerie mecanică, așteptarea va fi de 12 luni, pentru producătorii de îmbrăcăminte 11,1 luni, pentru producătorii de băuturi 8,1 luni,  iar în industria chimică 8 luni. Optimism și pentru producătorii de calculatoare, 6,8 luni.

Surse: Reuters, IfoInstitute

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday