Reprezentanții companiei spun că testele vor continua de acum înainte doar pe persoane care au forme ușoare de COVID-19 sau sunt asimptomatice, fiind încrezători că tratamentul va funcționa în cazul în care este administrat rapid, imediat după ce pacientul a contractat virusul, dar nu va mai fi administrat pacienților după momentul internării în spital. 

Precizările Eli Lilly vin după ce, în urmă cu două săptămâni, Agenția Medicamentului din SUA a descoperit probleme privind controlul calității în cadrul companiei, care anunța atunci că întrerupe testele pentru medicamentul respectiv.

Dr. Eric Topol, expert în studii clinice, care a urmărit dezvoltarea tratamentului, a declarat pentru New York Times că acest anunț „ne spune că au oprit testele, practic, din cauză că erau inutile, așa cum se bănuia”, și că „sugerează cât de importantă este administrarea timpurie a tratamentului.”

Alte studii privind tratamentul cu anticorpi au arătat rezultate promițătoare în cazul administrării timpurii, imediat după contractarea virusului, astfel că acesta poate reduce din puterea virusului și poate scădea numărul pacienților care au nevoie de internare la spital. Atunci când a fost infectat, Donald Trump a primit un medicament similar, produs de Regeneron. 

Surse alternative: Ny Times, Lilly.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday