Comisia Iordache a început modificările la Codul Penal. Printre articolele vizate este cel care privește redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu, pentru care a fost condamndat Liviu Dragnea. 

Pentru pedeapsa cu închisoare mai mică de zece ani se poate aplica liberarea condiționată dacă s-a executat jumătate din pedeapsă, în loc de două treimi, cum este în prezent.

Pentru condamnații care au peste 60 de ani se impune executarea a doar o treime din pedeapsă, față de jumătate din ea cum este în prezent, în cazul pedepselor mai mici de 10 ani. 

Alineatul 1 de la art. 112^1 se modifică – se abrogă literele d) și g), cele care se refereau la spălarea de bani și la grup infracțional organizat. Astfel, nu se mai face confiscare extinsă pentru spălare de bani și grup infracțional organizat. Observația a aparținut CSM, fără a exista un consens din partea CSM pe acest articol.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday