Comisia Europeană a venit cu o reacție la adoptarea modificărilor la Codurile Penale, printr-un comunicat remis G4Media. Comisia avertizează că nu va ezita să ia măsuri, în cazul în care va trebui să asigure compatibilitatea legislației române cu tratatul UE. 

 

Comunicatul Comisiei (original în eng.)

Comisia urmărește îndeaproape și cu mare îngrijorare evoluțiile actuale din România.
Noi, la fel ca alți parteneri internaționali și state membre, am subliniat în repetate rânduri că lupta împotriva corupției și asigurarea unui sistem judiciar independent și profesional sunt de importanță capitală. Acesta este și nucleul rapoartelor Comisiei privind MCV. Este crucial ca acum România să-și intensifice eforturile și să evite retrospectiva realizărilor trecute.
În acest context, urmărim îndeaproape reformele judiciare și Codurile Penale din România. Cunoaștem că reforma Codului Penal a fost adoptată de Parlamentul României. Vom examina textele finale ale legislației în legătură cu compatibilitatea acesteia cu legislația UE în domeniul justiției penale, al cooperării poliției și al standardelor internaționale. Ca apărător al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsuri, dacă este necesar, pentru a asigura o astfel de compatibilitate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday