Comisia Europeană recomandă prelungirea temporară a restricționării călătoriilor neesențiale în Uniunea Europeană, până la data de 30 iunie, moment din care aceste restricții pot fi ridicate gradual. Statelor membre ale Spațiului Schengen, precum și celor asociate, le recomandă să ridice controalele de la frontierele interne începând cu 15 iunie, conform unui comunicat de presă.

Comisia nu recomandă ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie pentru moment și argumentează că în anumite țări situația epidemiologică este în continuare critică. Precizează că respectivele restricții trebuie înlăturate pe baza unor criterii obiective, precum capacitatea țărilor de a aplica măsurile de izolare în timpul călătoriei și situația epidemiologică. În țările în care rămân in continuare restricții, reprezentanții CE propun diversificarea categoriilor de călătorii permise.

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, apreciază: „Călătoriile internaționale sunt esențiale pentru turism și afaceri, precum și pentru conectarea familiei și a prietenilor. Deși cu toții va trebui să rămânem atenți, a venit momentul să ne pregătim în mod concret pentru ridicarea restricțiilor cu țările a căror situație de sănătate este similară cu cea generală a UE și pentru reluarea operațiunilor de viză. “

Comisia Europeană mai recomandă ridicarea restricțiilor de la 1 iulie pentru persoanele care călătoresc din Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, ținând cont de faptul că situația epidemiologică din aceste țări este similară sau mai mai bună decât cea din UE.

Comunicatul integral al Comisiei Europene, în limba engleză

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday