Decizia Comisiei vine după ce Ungaria nu s-a conformat cu măsurile impuse de blocul comunitar privind migrația și azilul pentru migranți, conform unui comunicat transmis de instituție.

De asemenea, Comisia susține că legislația maghiară restricționează și mai mult dreptul de a solicita azil, dar și că ajunge să incrimineze activitățile prin care migranții ar trebui de fapt să primească ajutor. 

,,Ungaria nu își îndeplinește obligațiile care îi revin în temeiul tratatelor UE, al legilor UE și al Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. O scrisoare de punere în întârziere este primul pas în cadrul unei proceduri de încălcare a dreptului comunitar pentru încălcarea legislației UE. Autoritățile ungare au 2 luni pentru a răspunde preocupărilor Comisiei. Comisia este pregătită să sprijine și să sprijine autoritățile maghiare în abordarea acestei probleme”, se arată în comunicat. 

Comunicatul integral al Comisiei Europene. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday