Comisia Europeană a anunțat semnarea contractului cu AstraZeneca, companie al cărei vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, se află în ultima fază de testare. Contractul prevede, pe lângă cele 300 de milioane de doze, posibilitatea achiziționării unei cantități suplimentare de 100 de milioane de doze. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost făcute publice.

Dacă va fi autorizat, vaccinul va fi distribuit țărilor membre în proporții egale cu numărul populației. 

Comisia Europeană negociază în acest moment acorduri similare cu alte patru companii producătoare de vaccinuri: Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac și Moderna.

”Comisia lucrează non-stop pentru a oferi cetățenilor UE un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19 cât mai repede posibil. Intrarea în vigoare a contractului cu AstraZeneca este un pas important înainte în acest sens. Aștept cu nerăbdare să ne îmbogățim portofoliul de vaccinuri potențiale datorită contractelor cu alte companii farmaceutice și să colaborăm cu parteneri internaționali pentru acces universal și echitabil la vaccinare“, a declarat Ursula von der Leyen , președintele Comisiei Europene.

Sursa: Comisia Europeană.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday