Update 11.35. Hidrologii au emis un nou Cod Roșu de inundații, în județele Harghita, Bacău, Covasna și Neamț. Pentru Brașov era deja unul în vigoare.

Este vizat bazinul Trotuș. Codul Roșu este în vigoare până sâmbătă, la ora 24.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuş, județele Harghita, Bacău, Covasna, Neamţ.

A fost emis cod Roșu de inundații pe râul Târlung, în județele Brașov și Covasna. Potrivit reprezentanților ISU Covasna,  peste 100 de persoane din Lunca Mărcușului, evacuate, sâmbătă dimineață, după ce precipitațiile au creat o breșă în dig.

  “Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Târlung – bazin mijlociu şi inferior, județele Braşov şi Covasna.”, conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

(sursa foto: ISU Covasna)

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday