Un oficial din cadrul administrației americane a declarat pentru presa americană că președintele Joe Biden va face un anunț în acest sens astăzi. Potrivit declarației sale, pachetul ar avea o valoare de 500 de milioane de dolari și ar conține sisteme de rachete Himars și alte piese de artilerie. 

Oficial, Casa Albă a transmis că deocamdată nu are de făcut nicio precizare, însă a amintit că președintele Biden s-a angajat să sprijine în continuare Ucraina, din punct de vedere militar.

Amintim că astăzi, ministrul ucrainean al Apărării a anunțat că patru sisteme de rachete cu rază de acțiune de 80 de kilometri au intrat în dotarea armatei. Sistemele au fost promise de Administrația Biden în urmă cu trei săptămâni, și fac parte dintr-un pachet de ajutor în valoare de 700 de milioane. Ministrul a comentat căse anunță o vară călduroasă pentru ocupanții ruși, iar pentru unii ar putea fi ultima”.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday