Această decizie, luată în spiritul autonomiei universitare, prin analogie cu reglementări similare din alte domenii, este necesară pentru a nu crea premisele unor focare COVID-19 în căminele studențești peste vară, care ar afecta atât orașul, cât și începerea anului universitar 2021-2022 (inclusiv cazarea studenților)”, arată conducerea universității într-un comunicat.

Universitatea precizează că intenționează ca următorul an universitar (2021-2022) să se desfășoare în format clasic, cu prezența fizică a studenților la cursuri.

În situația în care vaccinarea nu se poate realiza ca urmare a unor condiții medicale, atunci se aplică măsuri alternative pentru a permite cazarea (testare periodică, gruparea căminelor etc.).

”Vom analiza la următoarea ședință a Consiliului de Administrație dacă vaccinarea poate să fie înlocuită (nu doar ca măsură excepțională) cu prezentarea periodică a unui test și/sau cu dovada trecerii prin boală”, spune rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Totodată, rectorul UBB spune că universitatea va oferi ajutor studenților să se vaccineze, ”astfel încât să putem reveni cât mai curând la condițiile normale, firești de cazare și studiu”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday