Directorul adjunct al Comisiei Naționale pentru Sănătate din China, Zeng Yixin, a declarat că a fost surprins de includerea Centrului de Cercetări Virusologice din Wuhan pe o astfel de listă cu locații ce ar urma să fie vizitate și investigate de experții OMS. 

În unele aspecte, planul OMS ce privește a doua fază de investigații a originii coronavirusului nu ține cont de bunul-simț și se opune cercetărilor științifice. Noi nu putem accepta un astfel de plan”, a declarat oficialul.

Zeng Yixin a precizat, ca răspuns la acuzațiile Departamentului de Stat al SUA conform cărora unii cercetători din cadrul laboratorului din Wuhan s-au îmbolnăvit la scurt timp după primele cazuri documentate de Covid, că “niciun angajat al Institutului de Virusologie din Wuhan nu a fost infectat cu coronavirus”.

Raportul inițial al OMS în ceea ce privește originea pandemiei preciza că virusul a provenit de la un animal, înainte de a se răspândi și la oameni, în luna decembrie 2019. Ulterior, liderii G7 au pus la îndoială credibilitatea raportului, iar președintele Biden a cerut serviciilor de informații din SUA să pornească o investigație independentă de cea a OMS. 

La 16 iulie, purtătorul de cuvânt din Ministerul chinez al Afacerilor Externe a spus că guvernul Chinei a colaborat în totalitate cu investigația inițială a OMS și a respins acuzațiile conform cărora accesul în unele locații a fost restricționat pentru echipa OMS venită în Wuhan.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday