Agenția chineză de știri CCTV a precizat că “explozia accidentală” a avut loc într-o mină de cărbune deținută de compania Henan Hebi Coal în după-amiaza zilei de vineri, iar autoritățile din provincia Henan au lansat un plan de urgență pentru a căuta victimele. 

Chiar luna trecută, guvernul provinciei a declarat că și-a dat acordul pentru redeschiderea unei alte mine operate de Hebi, după ce a fost închisă pentru că nu respecta reglementările în vigoare. China a desfășurat inspecții de siguranță în minele din jurul țării, dar prețurile record ale cărbunilor au determinat minerii să sporească producția pentru a face față lipsurilor din aprovizionare. 

În mai, guvernul chinez a spus că va încerca să stabilizeze creșterea prețurilor, în același timp încurajând producătorii de cărbune să stimuleze producția pentru a satisface cererea. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday