O explozie puternică, urmată de un incendiu, s-a produs joi, la un combinat chimic din orașul chinezesc Yibin, potrivit Reuters19 persoane au murit și alte 12 au fost rănite în urma exploziei, potrivit autorităților locale, citate de presa internațională.

Persoanele rănite se alfă în stare stabilă, potrivit agenției de știri Xinhua, citată de Reuters, iar autoritățile au demarat o anchetă, pentru a stabili cauzele producerii exploziei.

Reuters arată că, în ultimii ani, „China a fost scena mai multor accidente industriale”, fapt pentru care au fost efectuate mai multe controale, pe parcursul ultimului an, pentru consolidarea siguranței industriale în țară.

la tehnologia Yibin Hengda într-un parc industrial mai multe ore la sud-est de Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vest, nu este încă cunoscută, a declarat guvernul local din județul Jiang’an.

În 2015, o explozie la un depozit chimic din orașul Tianjin s-a soldat cu 165 de persoane decedate, scrie Reuters, care amintește că și anul trecut a avut loc o explozie similară, la o fabrică petrochimiă din provincia Shandong, în urma căreia au murit opt persoane, iar alte nouă au fost rănite.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday