Gao Fu a transmis că se iau în calcul modificări în privința campaniei de vaccinare, pentru a mări eficacitatea vaccinurilor. Între scenariile posibile: modificarea intervalului de timp de la prima doză și până la rapel, creșterea numărului de doze administrate unei singure persoane sau administrarea de seruri diferite la prima doză și la rapel.

Ulterior, Fu a revenit asupra primei declarații și a nuanțat-o: ”Prima mea declarație a fost interpretată greșit. Ratele de protecție oferite de toate vaccinurile din lume sunt uneori ridicate, alteori scăzute. Creșterea eficacității este o întrebare care îi macină pe cercetătorii din întreaga lume”.

În prezent, China are aprobate patru vaccinuri împotriva coronavirusului. Unele studii străine au arătat că acestea oferă o protecție de numai 50% în fața virusului. Țara asiatică și-a imunizat cel puțin o sută de milioane de locuitori cu prima doză.

Rămâne incertă eficacitatea vaccinurilor chineze, notează BBC. Spre exemplu, în cazul Sinovac, în studiile din Brazilia a dovedit o rată de protecție de numai 50,4%, în timp ce în cele din Turcia și Indonezia, protecția a fost de 91%, respectiv 65%. Vaccinurile sunt folosite în mai multe țări din lume. În Europa, Ungaria a aprobat folosirea a două vaccinuri, iar Republica Moldova a comandat 400 de mii de doze de Sinovac.

Serurile chineze sunt dezvoltate în mod tradițional, precum cele AstraZeneca și Johsnon&Johnson, adică pe baza unei gene pentru proteina Spike a coronavirusului adăugată într-un virus ameliorat, numit Adenovirus 26.

Sursa: BBC.

Sursa foto: Jon Anders Wiken//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday