O mașină a intrat într-un grup de elevi în apropierea unei școli primare din nord-estul Chinei, anunță presa de stat din China, citată de Associated Press.

Reuters anunță că cinci copii au murit și 18 au fost răniți în urma incidentului.

Șoferul a fost arestat, după accidentul care a avut loc în jurul prânzului în orașul Huludao din provincia Liaoning, conform postul de televiziune CCTV.

Mai mulți copii au fost spitalizați, dar numărul victimelor nu a fost încă determinat.

Camerele video din zonă arătă un grup de copii care traversa strada în fața școlii, când s-a apropiat o mașină, care a schimbat brusc culoarul și a intrat în mulțimea de copii.

Purtătorii de cuvânt ai guvernului au anunțat telefonic că nu au fost autorizați să lanseze informații despre accident.

Deși nu este clar dacă accidentul a fost un atac deliberat, China s-a confruntat recent un număr de astfel de incidente.

Luna trecută, un bărbat cu cuțit a intrat cu un vehicul într-o mulțime de pietoni în orașul estic Ningbo, omorând doi oameni și rănind 16.

În septembrie, 11 persoane au fost ucise și 44 au fost spitalizate, după ce un om a intrat deliberat cu un SUV în oamenii care se aflau într-o piață din provincia centrală Hunan, înainte de a sări din mașină și a ataca victimele cu un pumnal și o lopată.

Cele mai frecvente motivații sunt identificate ca boli mintale și înstrăinarea din societate.

Alte atacuri mortale au avut loc la școli, inclusiv câteva în 2010, în care au fost uciși aproape 20 de copii.

În iunie, un bărbat a folosit un cuțit de bucătărie pentru a ataca trei băieți și o mamă lângă o școală din Shanghai, ucigând doi copii. Anul trecut, poliția a declarat că un bărbat a declanșat o explozie la poarta unei grădinițe din estul Chinei. Opt persoane au fost ucise atunci.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday