Directiva Ministerului Comerțului s-a viralizat și a stârnit îngrijorare pe rețelele de socializare interne, susținută și de panica provenită din creșterea tensiunilor cu Taiwan. Ca răspuns, publicația Economic Daily, susținută de Partidul Comunist Chinez, a precizat că scopul directivei este de “a se asigura că cetățenii nu sunt luați prin surprindere în cazul unor carantinări zonale”.

Ministerul a adăugat că autoritățile locale vor trebui să achiziționeze legume care pot fi depozitate o perioadă îndelungată de timp și, totodată, vor fi nevoite să se asigure că rețelele de distribuție funcționează fără întreruperi. De regulă, guvernul de la Beijing depune eforturi suplimentare pentru a spori aprovizionarea cu legume proaspete și carne de porc în perioada premergătoare celei mai importante sărbători chinezești, Anul Nou Lunar, de la începutul lui februarie.

Totuși, în acest an, vremea extremă de la începutul lunii octombrie a distrus culturile în Shandong, cea mai mare regiune din țară în care se cultivă legume, și, pe măsură ce focarele de coronavirus se extind, aprovizionarea cu alimente este din ce în ce mai îngreunată. Săptămâna trecută, prețurile la castraveți, spanac sau broccoli s-au dublat, comparativ cu începutul lunii octombrie. China intenționează, de asemenea, să elibereze rezervele de legume “la momentul potrivit” pentru a contracara creșterea prețurilor.

Pandemia a adus în centrul atenției securitatea alimentară, pentru regimul de la Beijing. Guvernul elaborează în prezent o lege privind securitatea alimentară și a evidențiat, de asemenea, noi eforturi pentru a reduce risipa alimentară, după ce anul trecut a transformat problema “într-o prioritate națională”.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Sumeth Anusornkamala | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday