Până în weekendul care tocmai s-a încheiat, au fost administrate 1.010.489.000 de doze, dintre care 100 de milioane de doze în ultimele 5 zile ale săptămânii trecute. Experții se declară surprinși de avansul Chinei în ceea ce privește campania de imunizare, în condițiile în care aceasta a început mai lent față de alte țări. 

China atinsese pragul de un milion de doze pe 27 martie, la două săptămâni în urma SUA. Ulterior, ritmul a început să accelereze, iar în ultima lună, au fost administrate 500 de milioane de doze. I-a luat Chinei 25 de zile pentru a urca de la 100 de milioane de doze la 200 de milioane de doze, 16 zile pentru a crește de la 200 de milioane la 300 de milioane și șase zile de la 800 de milioane la 900 de milioane“, conform presei de stat chineze.

Pe teritoriul țării au apărut recent mai multe focare de infectare, în special în unele zone din nord și sud, astfel că în aceste regiuni oamenii s-au mobilizat și au început să se vaccineze mai mult în ultimele săptămâni. De asemenea, recent, au început să fie imunizate și persoanele sub 18 ani, cu vaccinurile Sinopharm și Sinovac. 

Numărul dozelor administrate la fiecare 100 de locuitori plasează, pentru moment, ritmul de vaccinare al Chinei sub cel din SUA și Marea Britanie, dar dacă va fi menținut, va reuși să le depășească. Beijingul vrea să vaccineze 70% din populație până la finalul anului, în timp ce SUA încearcă să obțină acest procent până pe 4 iulie. 

Sursă: CNN

Foto: Allexxandar | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday