Guvernul stabilește reguli pentru cetățenii europeni din Regatul Unit, privind statutul acestora după Brexit, care este prevăzut pe 29 martie 2019. Aceștia vor putea solicita titlul de sejur permanent.

Cetățenii UE vor trebui să răspundă online la trei întrebări “simple” dacă vor să continue să trăiască în Marea Britanie după ce Brexit, a spus secretarul de interne.

Sajid Javid a declarat că răspunsul “implicit” al guvernului ar fi acordarea, nu refuzul, statutul stabilit.

Oamenii vor fi rugați să-și dovedească identitatea, dacă au condamnări penale și dacă locuiesc în Regatul Unit. Răspunsurile lor vor fi verificate în baza bazelor de date guvernamentale și deziciile se vor lua foarte rapid”, a declarat Javid. Schema va funcționa online și prin intermediul unei aplicații smartphone, a spus Javid, și va fi “cât de simplă posibil”, majoritatea deciziilor vor fi anunțate în două săptămâni sau mai repede. Cetățenii se vor putea înregistra încă din toamnă.

Europenii care au reşedinţa în Regatul Unit înainte de sfârşitul perioadei de tranziţie, care se încheie pe 31 decembrie 2020, au termen până pe 30 iunie 2021 să depună o cerere.

Cei care se află în regat de cel puţin cinci până la această dată vor putea să pretindă un titlu de sejur permanent. Ceilalţi vor putea să obţină un statut care le va permite o şedere de încă cinci ani şi apoi să depună o cerere în vederea unui statut permanent.

Cererile vor costa 65 de lire pentru adulți și 32,50 de lire pentru copii și vor fi gratuite pentru cetățenii UE care au deja ședere sau permis de ședere pe durată nedeterminată.

https://www.bbc.com/news/uk-politics-44553225

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday