Tehnologia utilizată pentru unele dintre vaccinurile Covid-19, folosirea ARN-ului mesager, nu are în niciun caz posibilitatea de a fi „integrat în nucleul unei celule” și „nu ne va modifica materialul genetic”, susține infecțiologul Odile Launay, membru al comitetului științific francez „Vaccinul Covid-19”.

Spre deosebire de vaccinurile tradiționale care confruntă organismul cu un virus, ARN-ul mesager este un vaccin genetic, care folosește o moleculă, adică o parte din informația genetică a virusului, care determină celulele să producă proteine, ​​numite proteine ​​S și care sunt capabile să producă un răspuns imun protector. Această proteină S a fost deja utilizată cu succes în tratamentul altor coronavirusuri, cum ar fi Sars (care a generat o epidemie între 2002 și 2003).

„Avem toate elementele pentru a spune că acest ARN mesager se degradează rapid și nu are capacitatea de a intra în nucleul unei celule”, a explicat Odile Launay.

Deși consideră „legitim ca oamenii să își pună această problemă”, profesorul Alain Fischer, titular al Catedrei de Medicină Experimentală de la Collège de France, spune că moleculele de ARN „nu au o structură de secvență care să le permită recombinarea cu genomul”.

Și Cecil Czerkinsky, imunolog și director de cercetare la Inserm, este de aceeași părere. Amintește că ARN este „un mesaj intermediar între ADN și proteine. Prin urmare, nu se poate integra în genomul gazdei (ADN). Acesta este unul dintre avantajele acestei tehnologii față de tehnologia vaccinului ADN care, deși este mult mai stabilă, este mai puțin tradusă în ARN apoi în proteine ​​și prezintă riscul teoretic potențial de integrare în ADN-ul gazdei. “

Sursa: BFM TV.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday