Scholz este presat atât din interiorul țării cât și de alte țări să furnizeze Ucrainei arme grele, cum ar fi tancuri și obuziere, și pentru a sprijini un embargo imediat al UE asupra importurilor de gaze și petrol din Rusia. “Iau deciziile rapid și în conformitate cu partenerii noștri”, a declarat Scholz pentru ziarul Bild am Sonntag.

Pe 26 aprilie, Germania a aprobat livrarea tancurilor antiaeriene Gepard către Ucraina, un pas susținut de 55% dintre germani care, într-un sondaj de opinie, au declarat că cea mai mare economie a Europei ar trebui să furnizeze Ucrainei astfel de arme. Cu toate acestea, decizia nu a ajutat la schimbarea percepției publice despre Scholz, fiind considerat în continuare indecis și lipsit de abilități de conducere. Un sondaj de opinie publicat în Bild am Sonntag a arătat că 54% din oameni au fost nemulțumiți de modul în care Scholz a gestionat criza. Gradul său de aprobare a scăzut la 32%, arată sondajul.

De teamă că Rusia ar putea extinde războiul către alte țări decât Ucraina, unii dintre partenerii Germaniei în alianța militară NATO și-au exprimat nemulțumirea față de ezitarea inițială a lui Scholz de a înarma Ucraina. Alții, precum Polonia, sunt nemulțumiți de opoziția Germaniei față de embargoul UE asupra importurilor de gaze rusești.

Scholz are sarcina importantă de a pune în balanță cererile statelor membre UE cu cele ale membrilor de stânga ai partidului său care spun că livrarea de arme grele Ucrainei riscă să provoace un răspuns militar rus într-o țară terță și să declanșeze un conflict mai larg.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday