Ministrul bulgar al Sănătății a anunțat plasarea sub carantină  a orașului Sofia, capitala țării, începând de vineri, transmite Reuters. Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea coronavirusului, în contextul în care țara înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de infectare, dar și decese, în ultimele zile.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a precizat că toate călătoriile înspre și dinspre Sofia „vor fi anulate până la noi ordine”. A adăugat că excepție de la această regulă fac transporturile de marfă, muncitorii nerezidenți care lucrează în Capitală sau care au nevoie de îngrijiri medicale.

În Sofia locuiesc aproape două milioane de persoane.

Bulgaria a înregistrat peste 40 de cazuri noi atât miercuri, cât și joi, ceea ce a urcat numărul total de cazuri de coronavirus la peste opt sute, inclusiv 40 de decese. Mai mult de jumătate din infecțiile confirmate sunt în Sofia.

Țara vecină a restricționat deja călătoriile inter-orașe neesențiale în martie, dar măsurile au fost înăsprite după ce peste cinci mii de mașini au încercat să plece joi din Sofia înaintea sărbătorilor de Paștele Ortodox.

Mulți au semnat declarații false pentru motivul călătoriei și au fost amendați, a declarat ministrul de Interne.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday