Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, incendiul a izbucnit la un cuptor pentru prelucrarea sticlei, de pe Bulevardul Theodor Pallady. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, iar la fața locului acționează cinci autospeciale de stingere, descarcerare și o autoscară.

Hala are aproximativ 5000 mp, iar incendiul a afectat și acoperisul, potrivit sursei citate, care mai arată că incendiul se manifestă pe o platformă industrială și că nu sunt locuințe în apropiere.

Incendiul este localizat, iar la nivelul acoperișului se manifestă pe o suprafață de aproximativ 60 mp, arată DSU.

Update ora 18:25: Purtătorul de cuvânt al ISU București a spus, într-o intervenție telefonică la Digi24, că există bazine cu ulei în interior, iar unul a fost afectat: „Norii de fum sunt generați de arderea generalizată care s-a produs în interior, mai exact la un utilaj din incinta halei. A fost o ardere generalizată în interior, care a propagat flăcările la acoperiș. Situația este una favorabilă, este localizat acest incendiu, se acționează din interior cu autoscară pentru stingerea acestui incendiu.

În momentul producerii incendiului, în interior se aflau angajați, dar au ieșit și nu avem persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Degajări mari de fum nu mai sunt. Nu sunt locuințe pe o rază de câteva sute de metri și fumul nu a generat un pericol. A fost o manifestare intensă în primele momente, când au ajuns echipajele de pompieri. După ce au pătruns în interior au procedat la stingere, protejarea vecinătăților și s-a redus și această cantitate de fum negru. Există bazine cu ulei, unul dintre acestea înțelegem că a fost afectat și cel mai probabil acest fum negru provine și de la ulei. Evident, se lucrează cu prudență, pentru că sunt substanțe ușor inflamabile.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday