Cele 10 zile de teste au făcut parte din programul Boeing Airpower Teaming System, care a dezvoltat prototipul de aeronavă „Loyal Wingman” împreună cu Forțele Aeriene Regale Australiene.

Contractorii de apărare investesc din ce în ce mai mult în tehnologie autonomă, deoarece militarii din întreaga lume caută o modalitate mai ieftină și mai sigură de a-și maximiza resursele. “Cu dimensiunea, numărul și viteza aeronavelor utilizate în test, acesta este un pas semnificativ pentru Boeing și industrie în progresul tehnologiei sistemelor de misiune autonome”, a declarat Emily Hughes, directorul Boeing’s Phantom Works International.

Directorul se așteaptă ca prototipul Loyal Wingman să facă primul zbor în acest an. Hughes a mai spus că testele din Australia au demonstratun  succes în aplicarea algoritmilor de inteligență artificială: “Capacitățile de legare a datelor au permis aeronavei să comunice cu celelalte platforme, astfel încât acestea să poată colabora pentru realizarea unei misiuni”.

Aeronava Loyal Wingman are o lungime de 11,6 metri, o rază de acțiune de 3.704 km și poate fi adaptată ca dimensiune diferitelor sarcini utile.

Sursă: Reuters

Sursă foto: Boeing

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday