Procurorii din Köln pregătesc finalizarea unui dosar de evaziune fiscală care implică unele dintre cele mai mari nume din domeniul finanțelor, care a costat trezoreria germană miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Ancheta vizează zeci de bănci, brokeri, companii de contabilitate și firme de avocatură în tranzacții, iar cazurile implică sute de persoane, a declarat oamenii care au refuzat să fie identificați deoarece nu sunt autorizați să discute subiectul. Investigațiile includ tranzacții efectuate de către creditori, inclusiv Barclays, Goldman Sachs Group, Bank of America Corp., Macquarie și BNP Paribas, iar acuzațiile inițiale vor fi probabil imediat după acest an, au spus oamenii.

Mai mulți martori au fost de acord să coopereze. Echipa de la Köln lucrează în paralel cu procurorii din München și Frankfurt, care au acuzat luna trecută șase persoane, inclusiv foști bancheri de investiții, la unitatea HVB a UniCredit SpA din Londra. Anchetatorii de la Köln se concentrează asupra bancherilor din Londra, deoarece biroul fiscal al nerezidenților se află în apropiere de Bonn.

Timp de aproximativ un deceniu începând cu aproximativ 15 ani în urmă, băncile mari au ajutat investitorii să exploateze o interpretare a codului fiscal care părea să permită celor două părți să revendice dreptul de proprietate asupra acțiunilor și – în mod esențial – dreptul la restituirea impozitelor reținute la sursă la dividende.

Commerzbank, Deutsche Bank, M.M. Warburg & Co. și Clearstream Banking, unitatea Deutsche Boerse AG care soluționează tranzacțiile, au recunoscut că tranzacțiile în care au fost implicate sunt în curs de investigare.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-29/employees-at-dozens-of-leading-banks-said-to-face-german-probe

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday