Barometrul pe luna aprilie, realizat de IMAS la comanda Europa FM, arătă că dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, PNL ar câștiga cele mai multe voturi, cu patru procente peste PSD. Este pentru a doua lună la rând când liberali depășesc social democrații în intenția de vot. PNL este cotată cu 25,6% din intenția de vot, în timp ce PSD are 21,7%.

Pe locul al treilea se află Alianța USR-PLUS, cu 16,4%, în scădere față de lunile precedente. Pe locul al patrulea se situează ALDE. Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, a pierdut jumătate de procent față de luna trecută, în timp ce Pro România crește.

În ce priveşte alegerile prezidenţiale, dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, actualul şef al statului s-ar afla pe primul loc: are 42,7%, de două ori şi ceva mai mult decât următorul candidat: Călin Popescu Tăriceanu, de la ALDE, 18,3%.

Pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta, de la Pro România: 14,5 procente.

Totodată, 47% dintre participanții la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, cred că Laura Codruța Koveși ar trebui să candideze pentru funcția de președinte al României, dacă nu devine procuror-șef european.

În ceea ce privește candidații considerați de stânga sau reprezentanții ai actualei puteri, Călin Popescu Tăriceanu conduce în topul preferințelor, urmat de Gabriela Firea. Pe locul 3 se situează Liviu Dragnea, apoi Victor Ponta și comisarul european Corina Crețu.

În ceea ce privește candidații considerați de dreapta sau ai Opoziție, doar trei nume apar în preferințele electoratului: Klaus Iohannis, Dacian Cioloș și Laura Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA intră direct pe locul doi, după șeful statului care ar obține 49% dintre voturi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday