Urmașul Concorde este dezvoltat de o firmă americană (Boom Technology) și, dacă testele vor avea rezultate pozitive, va purta numele Boom Overture. Revista Flight Global scrie că aripile au fost deja alipite fuselajului, stabilizatorul vertical este gata, iar testele pentru sistemele de aterizare au fost finalizate.

Constructorii au declarat că: „Odată cu XB-1, vom demonstra că suntem gata să revenim la supersonicele comerciale. Ne asigurăm că viitorul lor este sigur și ecologic, dar și sustenabil. Am realizat că cererea pentru supersonice a crescut foarte repede”.

Dar prototipul va avea doar cabină pentru pilot, și va fi testat la baza Mojave Air and Space Port din California, până în 2021.

Compania, care a strâns 141 de milioane de dolari pentru dezvoltarea prototipului, precizează că a primit deja pre-comenzi pentru 30 de supersonice Boom Overture, și că prețul unui singur aparat de zbor va fi de 200 de milioane de dolari.

Sursă alternativă: Express.co.uk, Flight Global

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday