Centrul de Operațiuni Aeriene din Spania al NATO a anunțat astăzi că a identificat joi, 30 septembrie, un avion de vânătoare rusesc care zbura în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre, foarte aproape de spațiul aerian al României.

Potrivit NATO, avionul rus identificat nu a avut niciun contact cu niciun serviciu civil de control al traficului aerian și avea transponderul dezactivat, reprezentând un potențial pericol pentru avioanele civile. Aeronava rusă nu a intrat în spațiul aerian al Alianței, iar după interceptare, echipa canadiană s-a întors la baza militară din localitatea Mihai Kogâlniceanu.

Săptămâna trecută, aceeași misiune canadiană a interceptat două avioane ruse Su-24, tot în dreptul spațiului aerian al României, iar în urmă cu o lună, un avion rus a fost detectat de serviciul de poliție efectuat de Marea Britanie.

Oficialii NATO precizează că forțele canadiene vor efectua misiuni de poliție până la finalul lunii noiembrie.

Sursa foto și info: Comunicat NATO.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday