Grupul tehnologic din SUA trebuie să vină în următoarele două luni cu propuneri cu privire la modul în care va compensa agențiile de știri și alți editori pentru utilizarea știrilor lor. Dacă nu va face acest lucru, compania va primi amenzi suplimentare de până la 900 de mii de euro pe zi.

Reprezentanții Google au declarat că sunt foarte dezamăgiți de decizie. Am acționat cu bună-credință de-a lungul întregului proces. Amenda ignoră eforturile noastre de a ajunge la un acord și realitatea modului în care funcționează știrile pe platformele noastre, a spus un purtător de cuvânt Google. ”Până în prezent, Google este singura companie care a anunțat acorduri privind drepturile învecinate.”

Cazul în sine urmărește să stabilească dacă Google a încălcat ordinele temporare emise de autoritatea antitrust, care solicita ca astfel de discuții să aibă loc în termen de trei luni cu orice agenție de știri care le solicită. Când autoritatea stabilește o obligație pentru o companie, aceasta trebuie să se conformeze cu rigurozitate. Aici, din păcate, nu a fost cazul, a spus șefa instituției antitrust, Isabelle de Silva.

Agențiile de știri APIG, SEPM și AFP acuză compania de tehnologie că nu a reușit să ajungă la un acord cu acestea pentru remunerarea conținutului de știri online, conform unei directive recente a Uniunii Europene care creează așa-numitele „drepturi învecinate”, drepturile unui autor de a-și da sau nu consimțământul pentru reproducerea lucrărilor sale.

APIG, care reprezintă majoritatea agențiilor de știri tipărite (Le Figaro, Le Monde etc.), rămâne unul dintre reclamanți, în ciuda semnării unui acord-cadru, deoarece acesta a fost suspendat în așteptarea deciziei antitrust, au declarat surse pentru Reuters.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday