Autoritățile anunță că 2.888 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 5.666 de persoane au primit serul.

Comunicatul oficial al Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19:

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația vaccinărilor din ziua de 30 decembrie, ora 17.00, este:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 2.888.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 5.666.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 10 reacții comune și minore, dintre care:
– 2 reacții de tip local, cu durere la locul injectării
– 8 reacții generale, de tip febril

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 17 reacții comune și minore, dintre care:
– 4 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 13 reacții generale: 10 febrile, 3 alergice de tip urticarie.

Autoritățile anunță și că procesul de vaccinare continuă în 25 de centre.

Astăzi, 30 decembrie, procesul de vaccinare continuă atât în centrele de vaccinare deschise în București, cât și în țară, după cum urmează:
București: Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Agrippa Ionescu”;
Dolj: Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, Spitalul „Filișanilor” Filiași, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Spitalul Municipal Băilești, Spitalul Județean de Urgență, Spitalul CFR Craiova, Spitalul Municipal Calafat și Spitalul Orășenesc Dăbuleni;
Timiș: Spitalul Județean, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Victor Popescu” și Spitalul Municipal Lugoj;
Hunedoara: Spitalul Județean de Urgență Deva, Spitalul Municipal Hunedoara, Spitalul Municipal Brad, Spitalul Orășenesc Hațeg, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul de Urgență Petroșani, Spitalul Municipal Orăștie, Spitalul CF Simeria, și Spitalul Municipal Vulcan.

În centrele de vaccinare menționate anterior se vor utiliza atât doze recepționate de România în prima tranșă, cât și în cea de-a doua tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin Direcțiile de sănătate publică județene și cea a Municipiului București.
– de la Centrul Național de stocare Cantacuzino au fost distribuite 1470 doze de vaccin pentru unitățile medicale din București;
– de la Centrul regional Timișoara au fost repartizate 1850 doze de vaccin, 875 pentru unitățile medicale din Timișoara și 975 pentru cele din județul Hunedoara, doze alocate din cea de-a doua tranșă primită de România în data de 29 decembrie 2020 ;
– de la Centrul regional Craiova au fost distribuite 975 doze pentru spitalele din județul Dolj, doze alocate din cea de-a doua tranșă primită de România în data de 29 decembrie 2020.

Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Folosim cookies