Apple a înregistrat vânzări record în trimestrul patru fiscal şi a estimat venituri record în sezonul sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, investitorii nu au fost mulţumiţi de decizia companiei de a nu mai publica date separate referitoare la numărul de unităţi de produse vândute, transmite Reuters.

Astfel, a fost provocat un declin al acţiunilor de până la 7%. Capitalizarea Apple a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari, sub pragul de un miliard de dolari.

Apple a anunțat că se așteaptă la un venit între 89 de miliarde și 93 de miliarde de dolari pentru primul trimestru fiscal care se va încheia în decembrie.

Directorul executiv, Tim Cook, într-un interviu acordat Reuters, a declarat că Apple “prevede anumite slăbiciuni macroeconomice pe unele piețe emergente”. El le-a spus mai târziu investitorilor că printre piețele slabe sunt Brazilia, India, Rusia și Turcia. De asemenea, vânzările au scăzut în trimestrul al patrulea în India, potrivit directorului executiv.

Reprezentanții companiei au declarat că că nu vor mai raporta date individuale referitoare la numărul unităţilor de iPhone-uri, iPad-uri şi computere Mac vândute, pentru că vânzările de unități iPhone sunt de mult timp principalul indicator al succesului trimestrial.

“Întreprinderile încearcă, de obicei, să nu mai raporteze anumite valori când acestea sunt pe cale să scadă. Aceasta nu este o imegine bună pentru Apple “, a spus analistul Walter Piecyk de la BTIG Research.

Pentru trimestrul încheiat în luna septembrie, Apple a înregistrat venituri de 62,9 miliarde de dolari și profituri de 2,91 dolari pe acțiune, depășind așteptările de 61,5 miliarde de dolari și, respectiv, 2,79 dolari.

Apple a vândut 46,9 milioane de iPhone-uri în al patrulea trimestru fiscal, dezamăgind așteptările analiștilor, care prognozau un număr de 47,5 milioane de unități, potrivit FactSet. Totuși, prețul mediu de vânzare al iPhone-ului a fost de 793 dolari, mult peste estimările analișilor, care anunțau un preț de 750,78 dolari, potrivit FactSet.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday