Este a doua companie din lume care depășește această valoare, după compania de stat din Arabia Saudită, care operează în industria petrolieră. Acțiunile Apple au crescut cu 22% din 30 iulie, la 467.77 de dolari, de la publicarea rezultatelor trimestriale. Capitalizarea de piață a crescut cu 695 de miliarde de dolari în acest an, un plus de 59%.

Apple a atins nivelul de două mii de miliarde de dolari la de doi ani după ce a fost prima companie din Statele Unite care a atins pragul de o mie de miliarde. Totuși, Apple nu a fost prima companie din lume care a depățit un miliard. Gigantul petrolier de stat chinez a atins pentru puțin timp această valoare în 2017.

De atunci, atât Amazon, cât și Microsoft și Alphabet au trecut de pragul de o mie de miliarde, dar capitalizarea de piață a Amazon și Microsoft este în prezent de 1,6 mii de miliarde, în timp ce Alphabet este evaluată la puțin peste o mie de miliarde.

Surse: Reuters, Fox Business.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday