ANCOM a amendat Telekom România cu șapte sute de mii de lei, pentru nerespectarea condițiilor din licența de telefonie mobilă, care obligă compania să acopere populația României în proporție de cel puțin 98%.

Conform Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), operatorul de servicii de telefonie mobilă Telekom nu a îndeplinit obligațiile de acoperire a 98% din populație, stabilit prin licențele de utilizare a spectrului de frecvențe radio, având un procent de 97,25%, fapt ce a dus la sancționarea acestora cu o amendă în valoare de 700.000 de lei.

În comparație cu Telekom, celelalte companii de telefonie mobilă au atins pragul cerut de către ANCOM. Orange România acoperă 98.27% din populație, Vodafone România 98,16%, iar RCS&RDS 98,02%. 

Am finalizat o nouă campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă, care a avut rezultate îmbucurătoare: acoperirea cu servicii de telefonie mobilă la nivelul populației a crescut semnificativ. În ciuda contextului dificil care a marcat acest an, pe fondul intensificării utilizării serviciilor de comunicații electronice, operatorii au investit masiv în reţele, iar rezultatele sunt evidente. Creșterea acoperirii se poate vedea și în platforma aisemnal.ro, care a fost actualizată cu noile măsurători și permite acum și vizualizarea evoluției de la un an la altul. Totodată, utilizatorii aisemnal.ro pot consulta și acoperirea cumulată cu servicii mobile într-o anumită zonă a țării sau chiar la nivelul întregii țări“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

“Situația comparativă a măsurătorilor reflectă faptul că toți operatorii și-au îmbunătățit gradul de acoperire, doar unul dintre ei neîndeplinind pragul de 98% stabilit prin licențele de utilizare a spectrului de frecvențe radio. Astfel, Telekom Mobile a fost sancționat cu amendă în valoare de 700.000 de lei”, a adăugat directorul executiv. 

Campania s-a desfășurat în perioada august-decembrie 2020, iar acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor și a străzilor principale și secundare.

Sursa: ANCOM.

Folosim cookies