CNBC a comparat produsul intern brut (în dolari) al tuturor țărilor aflate în baza de date a FMI World Economic Outlook. Conform analizei previziunilor economice ale Fondului Monetar Internațional, Statele Unite, China, Japonia și Germania ocupă încă primele patru poziții ca fiind cele mai mari economii ale lumii.

India, care în 2019 trecuse pe locul cinci, a coborât anul trecut pe locul șase, după Marea Britanie. Țara din Asia de Sud nu va recâștiga locul cinci în clasamentul economic global până în 2023, potrivit analizei CNBC. FMI proiectează că economia Indiei va crește cu 12,5% până în 2022, dar țara este din ce în ce mai afectată de creșterea numărului de cazuri de coronavirus și de măsurile restrictive, iar economiștii avertizează că procentul nu este realist. Săptămâna trecută, India a depășit Brazilia și a devenit a doua cea mai afectată țară din lume, după SUA.

Brazilia a trecut de pe locul nouă în 2019, pe poziția 15 în 2020, fiind singura țară care a ieșit din top zece. A fost înlocuită de Coreea de Sud. Analiza CNBC proiectează că țara sud-americană va rămâne în afara celor mai mari 10 economii ale lumii până cel puțin în 2026. Economia s-a contractat cu 4,1% anul trecut și se estimează că va crește cu 3,7% în 2021, potrivit FMI.

Sursă: CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday