Pandemia de coronavirus a împins SUA către cea mai gravă recesiune de la Marea Depresiune din 1930. Afacerile mici au fost forțate să se închidă, foarte multe persoane rămânând fără locuri de muncă. Drept urmare, milioane de oameni nu mai au de exemplu acces la o asigurare de sănătate.
O analiză Businessinsider.com sintetizează dimensiunile crizei economice din SUA, prin cinci indicatori statistici de după pandemie:
1: Aproape 39 de milioane de americani au rămas șomeri de la jumătatea lunii martie până în prezent. Rata șomajului a ajuns în aprilie la 14,7%, cel mai ridicat nivel din 1948. Analiștii cred ca o rată a șomajului ridicată se va menține și anul viitor.În Nevada și Michigan, un sfert din forța de muncă a fost forțată să intre în șomaj.
2: Tot mai mulți cetățeni americani au probleme în a-și plăti chiria. Unul din cinci a întârziat cu plata.
3: Peste o sută de mii de afaceri mici s-au închis. Experții de la Universitatea Harvard spun că numărul va crește constant în următoarele luni. “Vom vedea un nivel al falimentului fără precedent în țară”, a declarat pentru Washington Post James Hammond, directorul executiv al New Generation Research.
4: Peste 16,2 milioane de persoane au rămas fără asigurare de sănătate în timpul pandemiei, pentru că angajatorii nu au mai putut s-o acopere.
5: Aproape jumătate dintre familiile cu venituri de până la 40 de mii de dolari/an s-au confruntat cu pierderea locului de muncă de către cel puțin un membru al familiei. Cei mai afectați sunt afro-americanii și latino-americanii, care lucrează preponderent în servicii, vânzări, turism, acestea fiind printre cele mai afectate de pandemie.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.