Producătorul american de microprocesoare AMD a anunțat că a îndeplinit toate procedurile pentru a cumpăra Xilinx, altă firmă americană cu sediul în California. Intenția de fuziune a fost anunțată în octombrie 2020.

Xilinx are un portofoliu diversificat de produse, clienți și piețe. Vor permite companiei noastre să ofere cel mai puternic portofoliu de soluții de calcul adaptive și de înaltă performanță și să acapareze o cotă importantă din piața în valoare de aproximativ 135 de miliarde de dolari“, a spus Lisa Su, directorul general al AMD. 

Săptămâna trecută, Nvidia, rivalul AMD pe piața plăcilor video, a renunțat la achiziția producătorului britanic de cipuri Arm Holding, o tranzacție analizată inclusiv de Comisia Europeană și autoritățile britanice, întrucât Arm este furnizor oficial al guvernului. Oferta Nvidia se ridica la 40 de miliarde de dolari.

Reuters notează că achiziția vine într-un moment în care AMD este în luptă strânsă și cu Intel, în domeniul procesoarelor pentru centrele de date, precum și în cel al procesoarelor din PC-uri.

Surse alternative: Reuters, Comunicat AMD

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday