Consiliul de Administrație al Altur Slatina, producător de piese auto, și-a anunțat acționarii și investitorii că îşi suspendă temporar activitatea de producţie în perioada 18.04 – 01.05, cu posibilitatea de prelungire. De asemenea, anunță că, în perioada menționată, suspendă contractele individuale de muncă “pentru o mare parte din salariați. Potrivit site-ului companiei, Altur Slatina are în prezent aproximativ 600 de angajați.

Compania anunță că măsurile au fost luate “având în vedere situația generată de conflictul armat din Ucraina“, care a condus la întreruperea activității economice din această țară, precum și de sancțiunile economice internaționale împotriva Rusiei și Belarusului.

Pe fondul evoluției conflictului dintre Rusia si Ucraina, Altur SA înregistrează o scădere a volumului activității de producție datorată lipsei comenzilor din partea clienților externi (ZF Braking Systems Poland, ZF Automotive Czech) care și-au redus activitatea de producție, anulând comenzile de achiziție“, a transmis Consiliul de Administrație.

Altur Slatina produce piese turnate din aliaje de aluminiu şi pistoane auto pentru industria de autoturisme, industria de tractoare și mașini agricole, industria de autovehicule pentru transport marfa și pasageri,  industria electrotehnică și a sistemelor de încălzire cu gaze naturale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday