Deși doar în primele sale etape, cercetarea arată că este nevoie de multă experiență și efort pentru a pirata un AirTag. În timpul unui videoclip demonstrativ, dispozitivul modificat este atașat la cabluri, despre care se pretinde că furnizează doar energie dispozitivului.

După câteva ore și după distrugerea mai multor dispozitive în acest proces, cercetătorul a demonstrat că este posibil să se modifice programarea microcontrolerului, deci și a modului în care acesta funcționează. Demonstrația arată un AirTag care, atunci când este scanat cu un iPhone, afișează o adresă URL modificată în locul link-ului “found.apple.com”. Acest lucru ar permite hackerilor nu numai să împiedice utilizatorul să își găsească obiectul pierdut, dar l-ar putea direcționa și către o pagină periculoasă.

Produsele Apple sunt recunoscute pentru gradul ridicat de securitate, ceea ce a făcut ca noile AirTag-uri să devină o țintă pentru cercetătorii în domeniul securității. De la lansare, dezvoltatorii au descoperit că AirTag vine cu un mod de depanare ce oferă considerabil mai multe informații despre hardware-ul dispozitivului decât ar fi nevoie.

Sursa: Apple Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday