Update 11:15. Unul dintre cei doi mineri a decedat. Cel de-al doilea a fost scos în siguranță de salvatori și este conștient.

Știrea inițială

Doi mineri au fost răniți, după ce au fost surprinși de o surpare de pământ la Mina Lupeni. Salvatorii intervin pentru scoaterea lor din subteran, conform Departamentului pentru Situații de Urgență.

“Accident de muncă în subteranul minei Lupeni, soldat cu 2 răniți, în urma unei surpări în abataj. Evenimentul s-a petrecut la aproximativ 3 km de la intrarea în mină”, transmite DSU.

“Primele date arată că salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul și acordă primul ajutor celor 2 răniți. Unul este semiconștient, iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise două ambulanțe SMURD și SAJ, o autospecială complexă și un container multirisc de la Detașamentul Petroșani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Arad”, se mai arată în comunicatul DSU.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday