Premierul Viorica Dăncilă solicită un raport complet referitor la provocarea violențelor, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. SRI transmite că Eduard Hellvig a avut o conversație cu premierul României și ,,i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant”.

Totodată, ,,SRI condamnă ferm orice încercare de atragere a instituției în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspirației menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul și locul SRI în arhitectura de securitate a României”.

În comunicatul de presă, Viorica Dăncilă mai precizează că „rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.”.

Se menționează și declarațiile unor lideri politici, care ar exploata în folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente, prin lansarea unor acuzații la adresa forțelor de ordine și instituțiilor statului și prin incitarea populației împotriva acestora.

Premierul Viorica Dăncilă respectă dreptul cetățenilor de a manifesta și de a-și exprima opiniile în public și consideră că acest drept nu trebuie sub nicio formă să fie confiscat de politicieni sau grupuri care au interese de a destabiliza ordinea în societate.”, se precizează în încheiere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday