Trump amenință cu tarife de până la 500 de miliarde de dolari pentru importurile din China, potrivit Reuters.

Produse din China în valoare de 505 miliarde de dolari au intrat în SUA în 2017, ducând la un deficit comercial de aproape 375 de miliarde de dolari, arată datele Guvernului Statelor Unite.

Mărimea dezechilibrului a continuat până în 2018, importurile chineze însumând 205 miliarde de dolari în primele cinci luni ale anului, iar deficitul ajungând la 152 de miliarde de dolari.

Trump a luat o postură mai agresivă, protecționistă față de comerț decât predecesorii săi, declanșând măsuri de represalii din țări din întreaga lume și dispute pe mai multe fronturi. La începutul acestei luni, Statele Unite au impus taxe pe importuri chineze de 34 miliarde de dolari. De cealaltă parte, China a perceput impozite de aceeași valoare a produselor din SUA.

Întrebat dacă piața americană de valori ar putea cădea în cazul în care Statele Unite impun taxe pe o cantitate atât de mare de mărfuri, Trump a spus: “Dacă se întâmplă, se întâmplă. Uite, nu fac asta pentru politică.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday