Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a declarat că este dispus să demisioneze din funcția de ministru și lider CSU duminică seară, după ce a acuzat-o pe Angela Merkel că nu a luat în considerare cerințele CSU privind controlul frontierelor la un summit recent al UE, potrivit Deutsche Welle.

Merkel și Seehofer au ajuns la un compromis pentru gestionarea migranților care vin în Germania, iar Seehofer a spus că va rămâne în funcție ca ministru.

Potrivit DW acordul prevede că la granița germano-austriacă ar trebui să existe un nou regim de frontieră, ar trebui să se asigure că ,,îi împiedicăm pe solicitanții de azil, a căror procedură de azil este responsabilitatea altor state membre ale UE, să intre în țară”. De asemenea, se vor înființa centre de tranzit. De acolo, solicitanții de azil ar trebui să fie trimiși direct țărilor responsabile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday