După închiderea pub-urilor și barurilor, la ora 22:00, mulțimi de oameni, clienți ai localurilor și alți nemulțumiți de măsurile restrictive, s-au revărsat pe străzi, în Soho, un cartier din centrul Londrei, într-un fel de protest împotriva măsurilor restrictive adoptate de guvern. 

Manifestanții au sfidat ordinele polițiștilor care au încercat să disperseze mulțimea astfel că mai multe persoane au fost arestate. Printre protestatari s-a aflat și Piers Corbyn, fratele fostului lider laburist Jeremy Corbyn.

Guvernul a ridicat gradul de alertă epidemiologică de la mediu la ridicat pentru Londra în încercarea de a controla răspândirea coronavirusului. Începând de astăzi, persoanele care nu locuiesc în aceeași casă nu se mai pot întâlni decât în spații deschise, dar fără a depăși șase persoane în același loc, iar oamenii sunt sfătuiți să evite utilizarea transportului public acolo unde este posibil. Școlile și bisericile ramân însă deschise.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday