Potrivit datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, de vineri de la ora 17 și până astăzi la ora 17, au fost vaccinate 32.949 persoane, dintre care 1.624 au primit a doua doză necesară atingerii imunității.

În ultimele 24 de ore, persoanele imunizate au raportat 60 de reacții adverse comune și minore, din care nouă de tip local și 51 de reacții generale.

Din 27 decembrie (de când a început campania de vaccinare) și până acum au fost vaccinați cu serul Pfizer/BioNTech 406.006 români, dintre care 12.878 cu ambele doze prevăzute în planul de vaccinare, arată Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 într-un comunicat transmis presei.

De la debutul campaniei, au fost raportate 1.124 reacții comune și minore, din care 366 de tip local, cu durere la locul injectării, și 758 de reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Sursa: comunicatul Centrului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday