Atacul a avut loc ieri în Khan Yunis, oraș aflat în sudul Gazei, și este al patrulea din ultimele patru zile pe care israelienii îl efectuează asupra școlilor. Armata israeliană a recunoscut atacurile, spunând că acestea sunt motivate de faptul că au informații conform cărora militanții Hamas se ascund în locațiile respective.

Biroul de presă al Hamas a spus că “majoritatea” celor uciși în atacul de ieri erau femei și copii. Despre atacurile anterioare efectuate asupra școlilor, aceeași sursă spune că au fost ucise cel puțin 20 de persoane.

Una dintre țintele anterioare a fost școala Al-Jawni condusă de ONU din Nuseirat, centrul Gazei. În aceasta au fost ucise 16 persoane, potrivit ministerului Sănătății aflat sub comanda Hamas. Agenția ONU pentru refugiații palestinieni a declarat că 2.000 de persoane se adăposteau în școală în acel moment.

Surse: BBC, France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday