Mai mulți adolescenți și adulți din SUA și Canada au declarat pentru BBC că, după ce au consultat în setările smartphone-urilor timpul petrecut pe ecrane, inclusiv pe rețelele de socializare, s-au îngrijorat. Au ales să își schimbe astfel telefoanele inteligente, îndreptându-se către unele low-tech, cu care pot ține legătura cu cei apropiați. Acestea pot fi folosite pentru efectuarea apelurilor, scrierea de SMS-uri, unele au acces la hărți și un număr limitat de aplicații. Vânzările de modele mai vechi de telefoane au crescut atât în SUA, cât și în Canada.

De exemplu, un adolescent canadian a explicat pentru BBC că și-a redus timpul petrecut zilnic cu “ochii în ecran” de la 5 ore la 20 de minute, după ce și-a schimbat telefonul. De asemenea, unii părinți au ales să renunțe la smartphone-uri pentru a “fi mai prezenți” în viața copiilor lor.

Potrivit unui studiu al Universității Harvard, utilizarea rețelelor de socializare activează aceeași parte a creierului care este, de asemenea, declanșată atunci când se consumă o substanță care dă dependență. Acest lucru a stârnit îngrijorări cu privire la obiceiurile din rândul tinerilor.

În Marea Britanie, Ofcom (autoritatea de reglementare pentru industria radiodifuziunii) estimează că aproximativ un sfert dintre copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și șapte ani au în prezent propriul smartphone, deși unele studii au demonstrat legături între utilizarea rețelelor de socializare și un efect negativ asupra sănătății mintale, în special în rândul copiilor. Unele persoane cer să fie introduse limite de vârstă pentru utilizarea smartphone-urilor.

Articolul integral la BBC

Foto: catiamadio | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday