UPDATE, ora 22.30. Nicușor Dan a anunțat, imediat după ce rezultatele sondajelor la ieșirea de la urne l-au proclamat învingător la mare distanță, că “sunt mecanisme care de ani de zile au blocat de dezvoltarea Bucureștiul, care țin de relația cu administrația centrală. Voi declanșa un referendum local despre cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector. De ani de zile Primăria Capitalei trebuie să gândească mic, deoarece nu are bani să gândească mare. Nu putem să ne gândim la dezvoltarea infrastructurii, nu putem să ne gândim la noi spitale. În schimb avem borduri peste borduri și panseluțe. Voi convoca un referendum pentru a decide cine răspunde de urbanism, cu acordul consiliului general. Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului, dar cer bucureștenilor responsabilitatea pentru dezvoltarea orașului”, a mai spus Dan.

La votul pentru Consiliul General București, exitpoll-ul dă drept căștigătoare Alianța Dreapta Unită (ADU) cu 30% din voturi, urmată de PSD (28%), PNL (12%), AUR (10%), PUSL (7%), REPER (6%) și SOS România (4%).

Update ora 11:45: Polițiștii din București au transmis pentru Agerpres că au confirmat existența unor buletine de vot deja ștampilate, în incinta unei secții de votare din Sectorul 2, ca urmare a unei sesizări. Cercetările sunt continuate de către Secţia 7.

Știrea în forma inițială: Pentru funcția de Primar General al Capitalei candidează în acest an nouă persoane, dintre care două sunt independente.


La alegerile locale din septembrie 2020 au votat la București 36,9% din cei 1,8 milioane de cetățeni cu drept de vot înregistrați pe listele permanente. În schimb, la alegerile europene din mai 2019, prezența a fost de 52,3%.

La Sectorul 1 sunt nouă candidați pentru funcția de primar, dintre care unul este independent.

La Sectorul 2 sunt doar patru candidați pentru funcția de primar, propuși de tot atâtea partide politice. Totuși, pe buletinul de consilieri locali veți găsi opt partide.

La Sectorul 3 sunt șase candidați pentru postul de primar, dintre care unul independent.

La Sectorul 4 candidează șapte persoane pentru postul de primar, toți propuși de partide politice.

La Sectorul 5 sunt 10 candidați pentru postul de primar, unul singur fiind independent.

La Sectorul 6, sunt zece candidați pentru postul de primar, unul dintre ei fiind independent.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday